Supa cu galuste din branza - in vas Zepter

de Lorra in Supe, 29 Iun 2013 | 8735 vizualizari

 

Am avut marea surpriza sa ma numar printre cele trei concurente, participante la un inedit concurs culinar, aici pe site.
Asadar multumirile mele le indreapta catre Bucataras. ro si Zepter, si tuturor celor ce ne vor sustine in continuare :)
La mijloc este vasul Zepter, o oala de care m-am indragostit pentru ca-mi ofera confort in gatire, economie de energie si o masa sanatoasa. Pana sa intru in posesia lui nu credeam ca exista o astfel de tehnologie, avansata din punct de vedere tehnic dar cat se poate de simplu de utilizat in orice bucatarie.
Pot spune ca vasele Zepter sunt produse indispensabile, daca vrem sa profitam de o alimentatie sanatoasa, cu legume, fructe si carne ce-si pastreaza toate calitatile, fibrele si vitaminele atat in timpul gatirii cat si dupa.

 

INGREDIENTE

  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • suc de rosii
  • 2 linguri smantana
  • patrunjel
  • Pentru galuste :
  • 200 gr. branza vaci
  • 1 lingura smantana
  • 2 oua
  • 100 gr. gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu galuste din branza - in vas Zepter:

Am pus in vasul de 3 l. , apa pana la jumate si legumele tocate marunt, apoi am pus pe aragaz la foc mediu, cu capacul asezat.

Cand acul indicatorului a ajuns in zona verde (c.c.a. 10 min.), am pus galustele pregatite astfel :

- Am separat galbenusurile, le-am batut si amestecat cu grisul turnat in ploaie. Albusurile le-am batut spuma, dupa care le-am amestecat in compozitia cu gris. La final am pus branza faramata marunt si smantana.

Odata puse si galustele in oala, am lasat sa fiarba in continuare pana incepe sa iasa aburi. Apoi am pus putin suc de rosii, patrunjelul tocat, am dres-o cu smantana si potrivit-o de sare.

Am lasat inca 5 min. pe foc dupa care am dat vasul la o parte. 

Se lasa cu capacul pus pentru a-si continua fierberea, fara foc. 

Cand acul de la indicatorul capacului ajunge in zona galbena, inseamna ca prepararea mancarii a lu-at sfarsit.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galuste din branza - in vas Zepter" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu taitei de orez